معرفی ACM    







انجمن جهانی ACM ، قدیمی ترین و معتبر ترین انجمن تخصصی در زمینه کامپیوتر است. این انجمن فعالیت­های گوناگونی برای ترویج و توسعه علوم و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات و ارتباطات اعم از انتشار نشریات تخصصی، برگزاری همایشها، برگزاری مسابقات برنامه نویسی و غیره انجام می­دهد.

این انجمن با هدف شناسایی و تشویق استعدادهای برجسته در زمینه طراحی الگوریتم و برنامه نویسی، همه ساله مسابقه­ای با نام ICPC (International Collegiate Programming Contest) در سطح جهان برگزار می­کند. این مسابقه یک مسابقه دانشجویی است که تیمهای برنامه نویسی از دانشگاه­های سراسر دنیا در آن شرکت می­کنند.اين مسابقه در دو مرحله برگزار مي شود. تيم ها ابتدا در مسابقات منطقه اي با هم مبارزه مي کنند و تيم هاي برتر هر منطقه به مسابقات فينال جهاني راه پيدا مي کنند و در آنجا برترين تيمهاي برنامه نويسي دانشجویی جهان مشخص مي­شوند. اين مسابقات در قالب تیمهای 3 نفره برگزار می­شود. حامي مسابقات شرکت IBM است.

ایران در منطقه غرب آسیا قرار دارد که مرکز آن تهران است و مسابقات این منطقه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می­شود. تیمهای دانشکده ما نیز در چند دوره برگزار شده شرکت کرده­اند و سال 2005 پر افتخار ترین حضور تیمهای ما بوده است که در آن دو مقام دوم و پنجم بدست آمد، همچنین تیم [+]Untitled.cpp موفق به کسب مجوز حضور در مسابقات فینال جهانی برای اولین بار در تاریخ حضور دانشگاه شهید بهشتی شد. متاسفانه این تیم به دلیل عدم موفقیت در گرفتن ویزا به مسابقات فینال نرسید. ( مسابقات آن سال در آمریکا برگزار می­شد)

در حال حاضر جناب آقای دکتر حقیقی، مسئولیت گروه ACM را بر عهده دارند. (با تشکر فراوان از مسئولین قبلی جناب آقای دکتر جابری‌پور، سرکار خانم دکتر قوامی زاده و سرکار خانم مهندس طباطبائی)

.

بخش مهم ديگري که در گروه ACM دانشکده برق و کامپيوتر مشغول فعاليت است، زيرگروه Research (تحقيق و پژوهش) است. در اين گروه دانشجويان در قالب گروه هايي در زمينه هاي مختلف مشغول تحقيق و پژوهش هستند. زمينه هاي تحقيق نيز بر اساس علاقه افراد و همچنين نيازهاي علمي روز در زمينه کامپيوتر تعيين مي­شود.اهداف اوليه کار در اين گروه ها يادگيري و تحقيق و جمع آوري اطلاعات جديد و مطابق روز است، اهداف میانی ارائه و دسته بندی اطلاعات جمع آوری شده است و اهداف پاياني ارائه مقاله و توليد علم در آن زمينه است. هم اکنون 12 گروه فعال تشکيل شده­اند که زمينه کاري آنها را در زير مشاهده مي­کنيد

​Prime Numbers

بررسی و ارائه الگوریتمهای تولید و تشخیص اعداد اول در زمان و حافظه کم (کاربرد : رمز نگاری، مسائل کاربردی ریاضی، ...

)

 mputational Geome try​​​Co

کار روی مسائل و الگوریتمهای رایج هندسه محابساتی (کاربرد : گرافیک کامپیوتری، ستاره شناسی، ...)

Graph

الگوریتمهای کارا در مدلسازی گراف از مسائل مختلف کامپیوتری (کاربرد : شبکه­های کامپیوتری، شبیه سازی،.

..)

​Game Theory

الگوریتمها و استراتژیهای برد در بازیهای دو نفره (کاربرد : شطرنج، Hex، هوش مصنو

عی،...)

n

روشهای فهم تصویر توسط کامپیوتر (کاربرد : تشخیص اشیا، تشخیص دست خط،...)

Quantum Computing

 الگوریتمهای پردازش سریع بر پایه فیزیک کوانتومی (کاریرد : پردازنده های کوان

تومی)

مدلسازی و شبیه سازی ریاضی روشهای یادگیری در انسان (کاربرد : Computer Vision، تشخیص صوت، پردازش تصویر،...)

Genetic Algorithms

کار روي الگوريتمهاي تکامل پذير ( کاربرد : بهينه سازي سيستمهاي موازي ، بهينه سازي الگوريتمهاي NP،..)

Semantic Web

وشهای معنا دهی به صفحات web و تولید جستجو گر معنایی در web

Coding Theory

روش کدگذاری اطلاعات (کاربرد : روشهای تشخیص و تصحیح خطا، فشرده سازی اطلاعات،...)