روبوکاپ یک پروژه مشترک بین المللی است که با هدف بهبود و توسعه هوش مصنوعی، روباتیک چند عاملی و زمینه های مربوطه شکل گرفته است.
روبوکاپ بازی فوتبال را به عنوان موضوع اصلی تحقیقات انتخاب کرده است. هدف نهایی پروژه روبوکاپ این است که در سال 2050 میلادی، تیمی از روبات های انسان نما و کاملاً خود مختار ایجاد گردد که بتواند تیم فوتبال منتخب انسان ها را در یک زمین واقعی شکست دهد.
برای اینکه تیمی از روباتها واقعاً بازی فوتبال را انجام دهد، فناوریهای متفاوتی باید بکار برده شوند از جمله: مفاهیم اولیه طراحی عامل های خود مختار، گروهی کار کردن در محیط های چند عاملی، انتخاب استراتژی، تفکر بلادرنگ، روباتیک و درک حسگرها.
یکی از مهمترین کاربردهای روبوکاپ، جستجو و امدادرسانی در محیط های بحران در مقیاس بالاست. روبوکاپ پروژه امداد را به عنوان تلاشی در این راستا ایجاد کرده است.
همه ساله مسابقات روبوکاپ در یکی از کشورهای جهان در شاخه های زیر برگزار می شود:
. روبات های فوتبالیست سایز کوچک
. روبات های فوتبالیست سایز متوسط
. روبات های فوتبالیست انسان نما
. روبات های فوتبالیست چهار پا
. شبیه سازی سه بعدی فوتبال
. توسعه شبیه ساز سه بعدی فوتبال
. روبات های امدادگر مجازی
. روبات های امدادگر واقعی
. شبیه سازی امداد
. توسعه شبیه ساز امداد
. لیگ های متفرقه شامل:
. روبات های مین یاب
. روبات های خانگی
. روبات های فوتبالیست
. روبات های امدادگر
. روبات های نمایشی
گروه روبوکاپ یکی از پرسابقه ترین گروههای علمی در دانشکده می باشد که در چهار رشته شبیه سازی و یک رشته سخت افزاری تا کنون به فعالیت پرداخته است. در قسمت شبیه سازی که عمده فعالیت گروه روبوکاپ دانشکده بر روی آن بوده است رشته های شبیه سازی امداد، روبات های امدادگر مجازی ، شبیه سازی فوتبال سه بعدی و توسعه شبیه ساز سه بعدی فوتبال و در قسمت سخت افزاری رشته روبات های فوتبالیست سایز کوچک دارای تیم بوده اند. هم اکنون تنها تیم های شبیه سازی مشغول به فعالیت هستند.

افتخارات تیم روبوکاپ دانشگاه:
www.sbcee.net